DISFUNCTIA ERECTILA ESTE AJUTATA DE L-CARNITINA

DISFUNCTIA ERECTILA ESTE AJUTATA DE L-CARNITINA

Pentru disfunctia erectila, aminoacidul L-carnitina imbunatateste rezistenta si durata erectiilor si performanta sexuala prin cresterea fluxului de sange catre organele pelvine si ajutand la generarea de energie a tesuturilor, aducand beneficii majore pentru sanatatea barbatilor. 

Exista mai multe tipuri de carnitina, dar pentru beneficii circulatorii, cum sunt necesare pentru disfunctia erectila (DE), 
L-carnitina stimuleaza productia de mediatori vasculari sau celulari, cum ar fi oxidul nitric. 
Acest lucru are ca rezultat imbunatatirea fluxului sanguin catre tesuturile erectile, corpul cavernos si corpul spongios din penis, imbunatatind capacitatea de a mentine o erectie.

Putem obtine cantitati mici de L-carnitina din dietele noastre consumand carne si peste, dar nu suficient pentru un efect terapeutic asupra functiilor sexuale masculine. 
Vegetarienii si veganii pot beneficia in special de suplimente de L-carnitina, la fel si adultii mai in varsta, deoarece nivelurile de carnitina din organism scad pe masura ce barbatii imbatranesc. 
Cercetatorii au comparat L-carnitina cu testosteronul la barbatii care se confruntau cu disfunctie erectila, libidou scazut, oboseala si depresie. Au descoperit ca, dupa sase luni de tratament, L-carnitina a fost mai eficienta la imbunatatirea erectiilor si a performantei sexuale decat testosteronul, desi hormonul a ajutat oarecum. 
Mai important, testosteronul a avut problema de a provoca o crestere a volumului si dimensiunii prostatei, in timp ce L-carnitina nu.

Un alt studiu din Italia a intarit datele conform carora L-carnitina poate imbunatati erectiile cel putin la fel de eficient ca dozele de testosteron. 
Pentru a compara tratamentul hormonal si placebo, 120 de pacienti au fost impartiti in grupuri randomizate.
Carnitina s-a dovedit semnificativ mai activa decat testosteronul in imbunatatirea tumescentei nocive a penisului si in cresterea scorului international al barbatilor cu indicele functiei erectile (IIEF). 
Acest lucru este derivat dintr-un sondaj de 15 intrebari in care barbatii isi evalueaza capacitatea de a obtine si de a mentine o erectie si de a finaliza relatiile sexuale spre satisfactia lor. 
Interesant este ca atat testosteronul, cat si carnitina au obtinut imbunatatiri egale in dispozitie si energie.

Conform unui studiu din 2012, aplicarea nutraceuticelor sau a compusilor nutritionali terapeutici in domeniul disfunctiei erectile si al fiziologiei sexuale masculine ramane relativ subexplorata. 
Cercetatorii au selectat 54 de barbati care prezinta ED pentru a evalua efectele unei suplimentari de 3 luni cu L-carnitina, imbunatatita de L-arginina si niacina, asupra performantei lor sexuale. 
Analizele au aratat ca tratamentul a adus imbunatatiri majore la realizarea si mentinerea erectiilor la 40% dintre barbati, cel putin un raspuns partial aparand la pana la 77% dintre subiectii inscrisi. 
Aceste descoperiri indica faptul ca efectele cardiovasculare favorabile ale L-carnitinei si ale altor substante nutraceutice imbunatatesc functia sexuala masculina, cu implicatii foarte utile in tratamentul si prevenirea disfunctiilor erectile.

Toate comentariile

Lasa un raspuns