• Nou

Coleus, un membru al familiei de menta originara din India si Asia de Sud-Est, are o istorie de secole de utilizare in traditiile pe baza de plante hinduse si ayruvedice.

Utilizarea istorica include sprijinul pentru sanatatea cardiovasculara si respiratorie, printre alte utilizari. Swanson Full Spectrum® Coleus Forskohlii contine pulbere de radacina intreaga in capsule de 400 mg.

Avand in vedere ca aproape doua treimi dintre adultii din Statele Unite sunt supraponderali sau obezi, nu este surprinzator faptul ca utilizarea suplimentelor de slabit, cum ar fi forskolina, este obisnuita.

Forskolina, in special, a devenit populara dupa laudele Dr. Oz la emisiunea sa de televiziune.

Ce este forskolina?

Forskolina este un supliment vegetal derivat din radacina unui membru al familiei de menta cunoscut sub numele de coleus indian, care creste in Thailanda, Nepal si anumite parti ale Indiei.

In timp ce forskolina a fost folosita de mult timp in medicina populara pentru tratamentul astmului bronsic si a diferitelor alte afectiuni, este comercializata in zilele noastre, ca supliment de slabit.

Planta coleus

Forskolina este un supliment de slabit derivat dintr-o planta. Sprijinirea pierderii in greutate este doar una dintre proprietatile sale medicinale.

Planta tropicala coleus a fost folosita de mult in medicina ayurvedica, un subtip de medicament cu origini pe subcontinentul indian si incorporat de mult in practicile de wellness occidentale.

In mod traditional, forskolina si planta coleus au fost folosite pentru a promova sanatatea generala si bunastarea. Forskolina a fost, de asemenea, utilizata pentru astm si tulburari de respiratie.

In habitatul sau natural, localnicii au fiert radacina de coleus pentru a face ceai de baut si pentru a promova starea de bine. Astazi, este cel mai popular ca supliment pentru pierderea in greutate.

Cum functioneaza forskolina in pierderea in greutate?

Teoretic, forskolina ajuta la pierderea in greutate, ajutand la crearea enzimelor numite lipaza si adenilat ciclaza.

Aceste doua enzime elibereaza acizii grasi din celulele corpului. Cand acizii grasi sunt liberi, ei pot fi arsi ca combustibil. Atunci cand organismul arde acizii grasi, poate reduce grasimea fara a afecta masa musculara slaba.

Studii privind eficacitatea forskolinei

In timp ce un studiu efectuate pe un grup mic de barbati supraponderali si obezi au aratat ca forskolina le-a redus grasimea corporala, a avut un efect redus asupra greutatii lor. De asemenea, le-a crescut testosteronul . Nivelurile mai ridicate de testosteron sunt legate de o greutate mai mica si de pierderea sustinuta in greutate.

Alte studii efectuate au avut rezultate diferite. Intr-un studiu dublu-orb, 23 de femei supraponderale au primit 250 de miligrame (mg) de forskolin de doua ori pe zi timp de 12 saptamani. Studiile arata ca forskolina nu a reusit sa ajute femeile sa piarda in greutate. Cu toate acestea, suplimentul pare sa reduca orice crestere suplimentara in greutate in timp ce il luau.

Care sunt utilizarile sugerate ale forskolinei?

tratarea astmului

tratarea cancerelor

imbunatatirea fortei inimii in insuficienta cardiaca congestiva

tratarea glaucomului

scaderea tensiunii arteriale

scaderea in greutate

Riscuri si beneficii

Desi nu se stie ca forskolina interactioneaza cu nicio afectiune existenta, se recomanda prudenta. Cei care iau diluanti de sange sau medicamente pentru tensiune arteriala scazuta ar trebui sa evite forskalina.

Majoritatea oamenilor care sunt familiarizati cu suplimentele de slabit sunt familiarizati cu avertismentele despre numeroasele efecte secundare. Cu toate acestea, spre deosebire de multe suplimente care au fost disponibile pe piata, forskolina in sine pare in mare parte sigura.

Multe suplimente de slabit interactioneaza cu sistemul cardiac prin cresterea tensiunii arteriale si stimularea tesutului cardiac. Datorita modului in care forskolina este metabolizata de catre organism, majoritatea oamenilor de stiinta cred ca nu interactioneaza cu sistemul cardiac la fel ca alte suplimente de slabit.

1 capsula contine…………….400 mg Coleus forskohlii (rădăcină)

Alte ingrediente: gelatină, celuloză microcristalină (fibre vegetale), stearat de magneziu, silice.

ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati.
Nu luati acest produs daca aveti o afectiune medicala, cum ar fi tensiune arteriala scazuta, o tulburare de coagulare a sangelui sau ulcer gastric.
Nu luati acest produs daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala, in special medicamente pentru tensiune arteriala, medicamente care subtieaza sangele sau antiastmatice.
Intrerupeti utilizarea cu doua saptamani inainte de operatie.

20 Produse

In aceeasi categorie

7 alte produse din aceeasi categorie: