I. Utilizarea cookie

Informaţiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinţa utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea "cookie"-urilor utilizate de site-ul de Internet al companiei
Herbamed Pharma SRL, magazin online www.herbamed.ro.
Pagina de web
www.herbamed.ro foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare.


1.Ce este un "cookie"?
Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu"cookie") este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.


2.Care sunt avantajele cookie-urilor?
Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul).
Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta.
Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

• Pastrarea optiunilor pentru diverse produse (dimensiuni, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) - generandu-se astfel flexibilitatea "cosului de cumparaturi" (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului "inainte" si "inapoi");
• Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
• Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri informatii valoroase asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori;


3.Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: pastrarea unui user logat in contul de webmail; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).


4.De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.


5.Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.


6.Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele cookie-uri:
• Cookie-uri de performanta a site-ului;
• Cookie-uri de analiza a vizitatorilor;
• Cookie-uri pentru geotargetting;
• Cookie-uri de inregistrare;
• Cookie-uri pentru publicitate;
• Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Exemple:
-setarile volumului pentru video player;
-viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.


7.Contin Cookie-urile date personale?
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.


8.Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura sa navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii
de navigare.

Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii:

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/


9.Securitate si probleme legate de confidentialitate
Cookie-urile nu sunt virusi. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. in consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware.
Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.


10.Linkuri utile
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php

II. NOTIFICARE DE CONFIDENTIALITATE

  1. Confidentialitatea datelor este de o importanta deosebita pentru Herbamed Pharma SRL si dorim sa fim deschisi si transparenti in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal. Prin urmare, in cele ce urmeaza este definit modul de prelucrare si de protejare a datele dumneavoastra cu caracter personal.

    Datele cu caracter personal sunt prelucrate in conformitate cu legislatia aplicabila, in special in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si abrogarea Directivei 95/46/CE (regulament general privind protectia datelor) - denumit mai departe „GDPR” sau „Regulament GDPR”. Textul oficial al Regulamentului GDPR 
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ro/txt/?uri=celex%3a32016r0679.

    Acordam o atentie speciala protejarii intereselor persoanelor vizate, asigurandu-ne ca datele colectate de acesta sunt: (1) prelucrate in conformitate cu legea; (2) colectate in scopuri specificate, legitime si care nu fac obiectul unei prelucrari ulterioare incompatibile cu aceste scopuri; (3) relevante si adecvate pentru scopurile pentru care acestea sunt prelucrate; (4) pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor carora li se adreseaza, nu mai mult decat este necesar pentru atingerea scopului prelucrarii si (5) prelucrate intr-un mod care sa asigure o securitate adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si a pierderii accidentale, distrugerii sau deteriorarii, prin masuri tehnice sau organizatorice adecvate.

    Cine este operatorul datelor cu caracter personal?
    Site-ul
    www.herbamed.ro este deţinut si administrat de catre Herbamed Pharma SRL, societate romana, cu sediul in Bulevardul Unirii 25, sector 1 Bucuresti, Tel/fax: 0772.005.743, J40/11397/2021 • CUI RO44525533 • Capital social: 200 lei, ce poate fi contactata la adresa de e-mail: office@herbamed.ro si este operatorul datelor cu caracter personal pe care ni le transmiteti si raspunde de datele dumneavoastra cu caracter personal in conformitate cu legislatia aplicabila privind protectia datelor.

    Care este scopul colectarii datelor?

    Atunci cand ne furnizati datele cu caracter personal,
    Herbamed Pharma le poate utiliza in urmatoarele scopuri :

    · facturarea produselor comandate de catre dumneavoastra si efectuarea procedurilor legate de plata acestora, inclusiv relatia cu procesatorul de plati;· livrarea produselor comandate si relatia cu firmele de curierat
    · eliberarea cardului de fidelitate
    · inscrierea in program
    e de fidelizare
    · eliberarea Gift Voucher-ului
    · transmiterea de oferte, mesaje publicitare si de marketing, in conditiile legii si ale prezentului document
    · informatii despre promotii prin posta, e-mail sau SMS, in conditiile legii si ale prezentului document

    SC
    Herbamed Pharma SRL poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in urmatoarele scopuri:

    · realizarii de rapoarte / analize;
    · realizarii de informari in scopuri proprii.

    De asemenea, va informam ca:
    Herbamed Pharma SRL colecteaza datele personale prin platforma de eCommerce utilizata, legate de conturile de client. Este utilizata functionalitatea de tip login cu cont (adresa de email si parola), login cu Facebook si login cu Google.
    • Pentru tracking sunt utilizate informatii furnizate de Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel
    • De asemenea,
    prin serviciul de newsletter sunt colectate adresele de email.

    Unde va stocam datele?
    Datele pe care le colectam de la dumneavoastra sunt stocate pe serverul
    de hosting, Easy Host..

    Cine are acces la datele dumneavoastra?
    Datele dumneavoastra sunt accesate doar in conditiile prevazute in prezentul document.
    Pentru buna functionare a magazinului este necesara utilizarea serviciilor unor entitati externe, precum firmele de curierat, procesatorul de plati, furnizorul de servicii IT. Datele vor fi transferate catre acestia numai atunci cand este necesar sa realizeze un anumit scop de prelucrare a datelor cu caracter personal si numai in masura in care acest lucru este necesar pentru punerea sa in aplicare.

    Nu vindem si nu cedam tertilor datele dumneavoastra in scopuri de marketing.

    Care este temeiul legal pentru prelucrare?

    Prelucrarea datelor cu caracter personal se va face pentru unul sau mai multe dintre urmatoarele temeiuri: atunci cand prelucrarea este impusa de reglementari legale, daca este necesara pentru a incheia si executa un contract, pentru atingerea interesului legitim al
    Herbamed Paharma SRL sau in cazul in care obtinem acordul dumneavoastra.

    Care sunt drepturile dumneavoastra?

    Dreptul la acces:
    Aveti dreptul de a solicita informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra. Puteti contacta compania noastra,
    Herbamed Pharma SRL, care va va furniza datele cu caracter personal prin e-mail.

    Dreptul la portabilitate:
    Ori de cate ori Herbamed
    Pharma SRL va prelucreaza datele cu caracter personal prin mijloace automate in baza acordului dumneavoastra sau in baza unui acord, aveti dreptul sa obtineti transferul unei copii a datelor dumneavoastra intr-un format structurat folosit in mod frecvent si prelucrabile automat catre dumneavoastra sau catre o alta parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ati trimis.

    Dreptul la rectificare:
    Aveti dreptul sa solicitati rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete. Daca aveti un cont pe site-ul
    www.herbamed.ro puteti sa va editati datele cu caracter personal din contul dumneavoastra.

    Dreptul la stergerea datelor:
    Aveti dreptul sa stergeti oricand orice date cu caracter personal prelucrate de
    Herbamed Pharma cu exceptia urmatoarelor situatii:
    - aveti o solicitare nerezolvata la Serviciul Clienti;
    - aveti o comanda deschisa care nu a fost inca expediata sau a fost partial expediata;
    - aveti o datorie neplatita, indiferent de metoda de plata;
    - daca exista banuiala sau ati folosit serviciile noastre in mod abuziv in ultimii patru ani;
    - datoria pe care o aveti la
    Herbamed Pharma a fost vanduta unei terte parti in ultimii trei ani sau in ultimul an pentru clientii decedati;

    - cererea dumneavoastra de acordare de credit a fost respinsa in ultimele trei luni;
    - daca ati efectuat o achizitie, va vom pastra datele cu caracter personal in legatura cu tranzactia dumneavoastra conform legislatiei de contabilitate.

    Dreptul de a va opune prelucrarii bazate pe interes legitim:
    Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal bazate pe interesul legitim in
    Herbamed Pharma. Herbamed Pharma nu va continua sa prelucreze datele cu caracter personal decat daca putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare care prevaleaza asupra intereselor si drepturilor dumneavoastra sau in baza unor proceduri judiciare.

    Dreptul dumneavoastra de a va opune marketingului direct:
    Aveti dreptul sa va opuneti marketingului direct, inclusiv analizei profilului in scopuri de marketing direct.

    Va puteti dezabona de la marketingul direct prin urmatoarele mijloace:
    - urmand instructiunile din fiecare e-mail de marketing;
    - modificand setarile contului dumneavoastra de pe site-ul nostru 
    www.herbamed.ro

    Dreptul la restrictionarea prelucrarii:
    Aveti dreptul sa solicitati ca
    Herbamed Pharma sa restrictioneze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:
    - daca va opuneti prelucrarii in baza interesului legitim in
    Herbamed Pharma, Herbamed Pharma va restrictiona orice prelucrare a acestor date pana la confirmarea interesului legitim.

    - daca afirmati ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt incorecte,
    Herbamed Pharma trebuie sa restrictioneze orice prelucrare a acestor date pana la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal.
    - daca prelucrarea este ilegala, puteti sa va opuneti stergerii datelor cu caracter personal si sa solicitati restrictionarea utilizarii datelor dumneavoastra cu caracter personal.
    - daca
    Herbamed Pharma nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, dar acestea sunt necesare pentru a va apara drepturile in instanta.

    Cum va puteti exercita drepturile?

    Acordam o importanta deosebita protectiei datelor cu caracter personal si, prin urmare, avem personal dedicat serviciilor de asistenta pentru clienti care va gestioneaza solicitarile in legatura cu drepturile dvs. mentionate mai sus. Personalul nostru va sta la dispozitie intotdeauna la adresa
    office@herbamed.ro

    Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere:
    Daca sunteti de parere ca
    Herbamed Pharma va prelucreaza datele cu caracter personal intr-un mod incorect, ne puteti contacta. De asemenea, aveti dreptul sa adresati o plangere autoritatii de supraveghere. in Romania, autoritatea competenta este la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, http://www.dataprotection.ro/.

    Actualizari ale Notificarii de confidentialitate:
    S-ar putea sa fie nevoie sa ne actualizam Notificarea de confidentialitate. Cea mai recenta versiune a Notificarii de confidentialitate este disponibila in permanenta pe site-ul nostru.
    Vom comunica orice schimbari semnificative ale Notificarii de confidentialitate, de exemplu scopul pentru care folosim datele dvs. cu caracter personal, identitatea operatorului sau drepturile dumneavoastra.